Blog News: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!το blog έχει ανανεωθεί με πολλά χρήσιμα στοιχεία για τον επισκέπτη και αυτόματες ανανεώσεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τη βαθμολογία πρωταθλημάτων

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Άκουσέ με λίγο γερο-Σόιμπλε




Του Στρατή Μαζίδη

Στήλωσες λέει τα πόδια σου και διατράνωσες με βροντερή φωνή πως η Γερμανία δεν εκβιάζεται. Κι έχεις δίκιο. Η Γερμανία μια ζωή εκβιάζει για να αρπάξει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους δύο πολέμους... Μήπως οι πρόγονοί σου, οι Φράγκοι, δεν επινόησαν το 17ο αιώνα τον όρο "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" για να μας κλέψετε ακόμη και την ιστορία;

Δε σε εκβίασε η κυβέρνηση γερο-Σόιμπλε. Σου είπε πως απλά δεν πάει άλλο. Σου μεταφέρει ότι εδώ βιώνουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο ελληνικός λαός αυτή την εντολή της έδωσε και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία ώστε να μην αμφισβητηθεί.

Τα δικά σου υποβρύχια πληρώνουμε. Τη δική σου Siemens. Τα δικά σας λαδώματα. Τη δική σας ανοχή να μπούμε με ψευτο-νούμερα στο ευρώ. Τότε όμως δε μιλήσατε αλλά μας καλωσορίσατε στην ευρωοικογένεια. Κάνατε τα στραβά μάτια ή είμαι λάθος; Ή μήπως πίεσες να εφαρμοστούν οι όροι των μνημονίων αλλά τελικά ανέχθηκες τους εν Ελλάδι υπηρέτες σου που ξεζούμισαν το λαό αλλά μεταρρυθμίσεις δεν έκαναν;

Το πως θα το εξηγήσεις στο φορολογούμενο γερμανό είναι δικό σου θέμα. Ίσως όπως του εξήγησες ότι αυτός θα εργάζεται για € 900,00 ενώ οι τούρκοι που γεννοβολούν θα πληρώνονται δίχως να εργάζονται με μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα ως πολύτεκνοι. Ίσως όπως ότι έχει ευθύνη η πατρίδα σας για τη διαμόρφωση αυτού του χρέους. Ίσως όπως ότι κάποτε και στο δικό σας πατέρα χαρίστηκαν χρέη για να μπορέσει σήμερα η χώρα σας να κουμαντάρει πάλι όλη την Ευρώπη. Ίσως επίσης γιατί οι έλληνες είναι από τους καλύτερους πελάτες σας. Αγοράζουν τα αυτοκίνητά σας, τις κουζίνες σας, τις τηλεοράσεις σας μιλώντας κολακευτικά για την ποιότητά τους. Μέχρι και τις Πόρσε σας αγόραζαν περισσότερο από τον καθένα μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ναι κυβέρνησαν άχρηστοι αυτή τη χώρα στην καλύτερη περίπτωση. Άχρηστοι που ζήτησαν να επανέλθουν αλλά δεν τα κατάφεραν και άχρηστοι που περιμένουν ως μεσσίες να ξανακληθούν.

Εδώ άνθρωποι βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο.

Εδώ υπάρχει κόσμος δίχως έσοδα και με βαρέα νοσήματα.

Εδώ κατέρρευσε το κοινωνικό κράτος. Δεν έχουμε υγεία, δεν έχουμε Παιδεία, δεν έχουμε ασφάλεια.

Εδώ οι δουλειές κλείνουν, δεν ανοίγουν.

Εδώ έντιμοι άνθρωποι που περπατούσαν με το κεφάλι ψηλά, πλέον βρίσκονται να χρωστούν παντού δεχόμενοι φοροεπιθέσεις.

Εδώ γειτονιές που έσφυζαν από ζωή, ερήμωσαν.

Εδώ άνθρωποι οδηγήθηκαν σε επιλογές απελπισίας.

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Τι μεγάλη καταστροφή έχει συντελεσθεί. Η σημερινή νέα γενιά σε λίγο θα έχει χαρακτηρισθεί και επίσημα χαμένη.

Και θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο σαν εσένα γερο-Σόιμπλε που η ζωή σου έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι, να είσαι πιο μαλακός, όχι σκληρόκαρδος.

Σαφέστατα αυτό το κράτος πρέπει να διαλυθεί και να ξαναχτιστεί από την αρχή. Να πάνε σπίτια τους οι κομματικοί στρατοί, να εξαφανιστούν οι ολιγάρχες. Ακούστε και το νέο πρωθυπουργό τι έχει να προτείνει.

Α και πού είσαι. Να κάνουμε και όλους τους λογαριασμούς μας. Από το 1941 και μετά. 74 χρόνια περίοδος χάριτος ήταν υπέραρκετη και την εκμεταλλευθήκατε εξίσου καλά.


http://www.freepen.gr/2015/01/blog-post_6031.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου