Blog News: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!το blog έχει ανανεωθεί με πολλά χρήσιμα στοιχεία για τον επισκέπτη και αυτόματες ανανεώσεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τη βαθμολογία πρωταθλημάτων

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχωρεί προσωρινά ο Μεϊμαράκης


Την προσωρινή παύση από τα καθήκοντα του ως προέδρου της Βουλής ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τη Δευτέρα μετέβη στον Άρειο Πάγο, όπου ζήτησε από τον Ιωάννη Τέντε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να διαλευκανθεί άμεσα η καταγγελία που τον εμπλέκει σε υπόθεση «μαύρου» χρήματος.


Ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται Β. Μεϊμαράκης Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, "περνάει" στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010 καθώς όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία real estete Γιάννη Καρούζο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Λιβανός εμπλέκει τους πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση όσων αναφέρει ο κτηματομεσίτης, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμα, "ακουμπήσει" στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρεις πολιτικούς.

Μετά όμως από τις εξελίξεις αυτές η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, ενώ εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναμένεται εντός της βδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους κκ. Λιβανό και Ζωγραφάκη προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα.

Ανακοίνωση Μεϊμαράκη

Ο κ. Μεϊμαράκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρίνισε ότι θα επικοινωνήσει με τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή και τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι "ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου".

Τόνισε δε ότι "δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας".

Ο κ. Μεϊμαράκης καταλήγει στην ανακοίνωση του με την κατηγορηματική διάψευση κάθε σχέσης του με την υπόθεση

"Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια", υπογραμμίζει..

Μήνυση Βουλγαράκη


Την ίδια ώρα ο κ. Βουλγαράκης διευκρίνισε μέσω διαδικτύου ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Ιωσήφ Λιβανού, του Γεωργίου Ζωγραφάκη, του Ιωάννη Καρούζου και κατά παντός υπευθύνου: «Κατέθεσα μήνυση κατά λασπολόγων, για τα μυθεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας».








http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου