Blog News: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!το blog έχει ανανεωθεί με πολλά χρήσιμα στοιχεία για τον επισκέπτη και αυτόματες ανανεώσεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τη βαθμολογία πρωταθλημάτων

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

"Θέλουν να μειωθεί η αξία του ΟΠΑΠ"


Τα μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν από την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα κέρδη των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ κατά 10% από το πρώτο ευρώ ανέλυσε αντιπροσωπεία της
Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κυριάκο Τοπτσίδη και το μέλος Παναγιώτη Ντόμαλη, σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θανάση Πετράκο, Γιάννη Σταθά).
Μέχρι σήμερα τα κέρδη φορολογούνταν 10% από τα 100 ευρώ και πάνω και 15% από τα 1.000 ευρώ και πάνω. Ο τζίρος των παιχνιδιών στα πρακτορεία εξαρτάται από την "ανακύκλωση" των κερδών μέχρι 100 ευρώ. Αν φορολογηθούν, τότε ο τζίρος, άρα και τα έσοδα, θα μειωθούν κατακόρυφα. Επομένως, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, μειώνεται η αξία του ΟΠΑΠ, άρα θα αγοραστεί πολύ φτηνά από τους επίδοξους επενδυτές. Ταυτόχρονα καταστρέφεται και το δίκτυο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.
Το εν λόγω μάλιστα μοντέλο πήγε να εφαρμοστεί και επί Παπαθανασίου το 2009 και απέτυχε. Επίσης, εφαρμόστηκε για ένα μικρό διάστημα και στον ιππόδρομο, αλλά απέτυχε και εκεί, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Άρα, ο μοναδικός λόγος που θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το σχέδιο είναι να μειωθεί η αξία του ΟΠΑΠ ώστε να πουληθεί σε πολύ χαμηλή τιμή. Ακόμη τόνισαν ότι σε καμία λοταρία του κόσμου δεν εφαρμόζεται κάποιο παρόμοιο μέτρο.
Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, υποσχέθηκε ότι θα αντιπαλέψει με όλες τις δυνάμεις αυτά τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης και τόνισε ότι: "Είναι εγκληματική η απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον ΟΠΑΠ. Αποτελεί μέγα σκάνδαλο και ζημία πρώτου μεγέθους για το ελληνικό δημόσιο. Είναι απαράδεκτο να ισχύσει το μέτρο της φορολόγησης του 10% από το πρώτο ευρώ διότι εάν εφαρμοσθεί αυτή η απόφαση, θα μειώσει κατακόρυφα την αξία του οργανισμού και ούτε ληξιπρόθεσμα θα προσφέρει έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο, με αποτέλεσμα να πωληθεί σε εξευτελιστική τιμή. Επιπλέον, η απόφαση αυτή θα αφανίσει ολοκληρωτικά τον κλάδο των πρακτόρων και θα αυξήσει την ανεργία πετώντας στον δρόμο 20.000 εργαζόμενους και 5.000 οικογένειες πρακτόρων".

 http://www.avgi.gr/StartPageAction.action

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου