Blog News: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!το blog έχει ανανεωθεί με πολλά χρήσιμα στοιχεία για τον επισκέπτη και αυτόματες ανανεώσεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τη βαθμολογία πρωταθλημάτων

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 8-10-12 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ


Έγινε χθες Δευτέρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τις παρουσίες, παρευρέθηκαν 126 αντιπρόσωποι κι έτσι καθώς υπήρξε απαρτία, ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση τις εργασίες της με την εκλογή του Προεδρείου. Πρόεδρος της Γενικής 
Συνέλευσης εκλέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΠΑΠ κ. Σάμιος, αντιπρόεδρος ο κ. Σικλαφίδης και Γραμματέας η κυρία Κυριακίδου. Αμέσως μετά την εκλογή του Προεδρείου, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Τοπτσίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους, τόνισε τα εξής: « ΟΠΑΠ χωρίς δίκτυο δεν γίνεται, δεν υπάρχει, αντίθετα, δίκτυο χωρίς ΟΠΑΠ μπορεί να υπάρξει! Οι Πράκτορες και κανένας άλλος δεν θα αποφασίσει για το μέλλον του κλάδου και δεν θα επιτρέψουν οι Πράκτορες να πειραχτεί οποιοδήποτε από τα δικαιώματά τους, δικαιώματα που δεν αποκτήθηκαν χθες και προχθές, αλλά με αγώνες πενήντα χρόνων»!

Εφ’ άπαξ
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Λυριστής, ο οποίος αναφέρθηκε και παρουσίασε το εφ’ άπαξ. Ο κ. Λυριστής ξεκαθάρισε πως η ΠΟΕΠΠΠ έκανε το καλύτερο δυνατό για να σωθεί το εφ’ άπαξ, την καλύτερη δυνατή συμφωνία και πώς από εδώ και πέρα η ΠΟΕΠΠΠ δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διαχείριση του κεφαλαίου, αλλά όλα τα αναλαμβάνει μία ασφαλιστική εταιρία, από τις κορυφαίες στο χώρο της. Στο πρόγραμμα του εφ’ άπαξ θα συμμετάσχουν 4.300 Πράκτορες. Η διαχείρισή του περνάει σε επαγγελματίες, η ΠΟΕΠΠΠ θα έχει μόνο ελεγκτικό ρόλο κι όχι διαχειριστικό και για τα πάντα οι Πράκτορες θα ενημερώνονται ατομικά από την ασφαλιστική εταιρία. Στη συνέχεια αυτό το καυτό θέμα πέρασε σε ψηφοφορία. Επί 126 ψηφισάντων, ΝΑΙ στο πρόγραμμα του εφ’ άπαξ ψήφισαν 121, ΟΧΙ: 3 και ΠΑΡΩΝ: 2.
ΓΣΕΒΒΕ
Στη συνέχεια επανήλθε στο βήμα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Τοπτσίδης, ο οποίος έκανε γνωστό στους παριστάμενους το κάλεσμα της ΓΣΕΒΒΕ στους Πράκτορες, έτσι ώστε αυτοί να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της κι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ τόνισε πως θα συζητήσει το θέμα με την ΓΣΕΒΒΕ, ώστε οι Πράκτορες να ενημερώνονται εγκαίρως και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Πώληση ΟΠΑΠ
Για την πώληση της ΟΠΑΠ ο κ. Τοπτσίδης έκανε γνωστή τη θέση του κλάδου: «Ως Πράκτορες κι ως Έλληνες λέμε ΟΧΙ στην πώληση της ΟΠΑΠ»! Τόνισε επίσης το κοινωνικό πρόσωπο της ΟΠΑΠ με βασικό μέτοχο το δημόσιο και κατέληξε: « Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει βρώμικα παιχνίδια με την ΟΠΑΠ και στις πλάτες μας. Είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τον αγώνα μας για τη βιωσιμότητα των Πρακτορείων μας. Πενήντα χρόνια δεν έχουμε φοροδιαφύγει ποτέ, δεν έχουμε κλέψει από το Κράτος ούτε ένα ευρώ. Και το ανάλγητο Κράτος δεν κοίταξε ποτέ τον κλάδο μας, δεν μας προστάτευσε από τους παράνομους και τους αφορολόγητους! Δημοσιεύματα υπολογίζουν στα 4 δις την φοροδιαφυγή από τα παράνομα παιχνίδια κι αυτοί προσπαθούν να διαλύσουν εμάς! Δεν θα το επιτρέψουμε. Όπως και δεν θα επιτρέψουμε να θιχθεί κάποιο από τα δικαιώματά μας. Θα εξαντλήσουμε όλες τις μορφές αγώνα, είτε με δικαστήρια, είτε με αγώνες για να προστατεύσουμε το δίκιο μας. Έτσι ανταμείβει το Κράτος. Υπάρχει άραγε άλλος επαγγελματίας από τον κλάδο μας που να έχει πληρώσει τόσους φόρους όσους έχουν πληρώσει οι Πράκτορες; Αν ο κλάδος είναι ενωμένος θα πετύχουμε αυτά που πρέπει. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Πρακτορεία, για τους Πράκτορες, για τους υπαλλήλους της ΟΠΑΠ. Όλοι μιλάνε για εμάς, χωρίς εμάς. Αλλά δεν γνωρίζουν πως εμείς είμαστε που φέραμε πίσω το Νομοσχέδιο από τις Βρυξέλλες, εμείς είμαστε που τους κάναμε να αποσύρουν την τροπολογία Σαχινίδη, εμείς είμαστε που στο παρελθόν αποτρέψαμε τη φορολογία από το πρώτο ευρώ, εμείς είμαστε που καταφέραμε το τεκμαρτό 2%. Θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει. Θα κυκλοφορήσει υπόμνημα που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να πουληθεί η ΟΠΑΠ. Ταυτόχρονα, αλλάζουν συνέχεια νόμους και τροπολογίες. Αν δεν σεβαστούν αυτά που έχουν υπογράψει, τότε θα γίνουν κινήσεις πρωτόγνωρες στην ιστορία του κλάδου. Ένα να γνωρίζουν όλοι τους! Τα Πρακτορεία δεν θα πάνε χαμένα. Γι αυτό να είσαστε όλοι οι Πράκτορες κοντά στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία. Απ’ αυτή τη διαδικασία δεν βγει χαμένο το δίκτυο και οι Πράκτορες. Έχουμε ικανότατο δίκτυο, έχουμε τον ΣΕΠΠΠ, ένα πολύτιμο εργαλείο που είναι νομικό πρόσωπο. Είμαστε κατά του ξεπουλήματος της ΟΠΑΠ που καταστρέφει την Παιδεία, την Υγεία, τον Αθλητισμό. Δεν θα επιτρέψουμε να παραχωρηθούν στους νταβατζήδες πενήντα χρόνια ιδρώτα κι αγωνίες. Αν δούμε πώς πάνε να αφανίσουν τον κλάδο, θα μας βρουν απέναντι»!
Μέλη του Δ.Σ.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Ο κ. Ντόμαλης τόνισε πώς όλοι οι Πράκτορες έχουν συνταχθεί στην κορυφαία μάχη, πως πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι Συνάδελφοι. «Το θέμα είναι πολιτικό» τόνισε, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το ανατρέψουμε. Αλλάζει το καθεστώς, το παιχνίδι είναι μεγάλο, γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Η αξία των πρακτορείων είναι δεδομένη και την γνωρίζουμε όλοι. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και πώς θα την χρησιμοποιήσουμε. Και κατέληξε ο κ. Ντόμαλης: «Το μαγαζί δεν πουλιέται. Τα ανταποδοτικά που χρησιμοποιούνται από τον ελληνικό λαό θα μας λείψουν. Όχι στην πώληση και κυρίως όχι στο ξεπούλημα. Να πουληθεί όπως πρέπει και τα χρήματα να πάνε στον Έλληνα πολίτη, σε αυτόν που έκανε τον ΟΠΑΠ αυτό που είναι. Εμείς, είμαστε έτοιμοι για όλα»! Έχει πληρώσει δικαιώματα ο ΟΠΑΠ και δικαιώματα δεν έχει! Για τα φρουτάκια, για το μονοπώλιο. Τι έχει ο ΟΠΑΠ; Τα Πρακτορεία που είναι των Πρακτόρων; Όσον αφορά το φορολογικό, είμαστε τέταρτοι στην κατηγορία αυτών που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα, κάτω από τα ιατρικά επαγγέλματα, τα ειδικά επαγγέλματα και το λιανικό εμπόριο. Δεν θα αφήσουμε να καταργηθεί το τεκμαρτό, ενώ η φορολόγηση του 10% δεν θα περάσει από μόνη της λόγω… βλακείας! Κι ο κ. Ντόμαλης έκλεισε την ομιλία του με τα εξής: «Απαξιώνουν διαρκώς την ΟΠΑΠ. Εμείς έχουμε 5.000 Πρακτορεία, τα οποία θα γίνουν 5.000… «γιάφκες» κι ας έρθουν να τα πάρουν! Το οφείλουμε αυτό στην κοινωνία. Παρακολούθηση – ενημέρωση – πάλη!
Στην συνέχεια επανήλθε στο βήμα ο κ. Λυριστής, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα; Έκανε αναφορά στην επιστολή της ΟΠΑΠ που ακυρώνει τις συμφωνίες μεταξύ ΟΠΑΠ και Πρακτόρων και στην επιστολή αυτή όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογράφουν άνθρωποι με τους οποίους δεν είχαν μιλήσει ποτέ οι Πράκτορες! «Απογοητεύτηκαν οι Πράκτορες της σχετικής επιτροπής, ενώ κι η Ομοσπονδία είχε ξοδέψει πολλά χρήματα όλο αυτό το διάστημα που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις. Δεν ξανασυζητάμε πλέον, είχαμε φτάσει σε συμφωνία… Τι να ξανασυζητήσουμε πάλι; Είναι υποχρεωμένη η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ να μας πει γιατί δεν συνεχίζει το έργο της προηγούμενης διοίκησης»;
Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Πασαπόρτης, ο οποίος αναφέρθηκε κι αυτός στην απόσυρση της συμφωνίας με την ΟΠΑΠ. «Αφού δεν μπορούσαν να περάσουν εγκυκλίους με τα συμφωνηθέντα, τότε τι μας φώναζαν και συζητούσαμε γι αυτά τα θέματα; Τέσσερα χρόνια τώρα; Τι να ξανασυζητήσουμε τώρα για ίντερνετ – κάρτες κτλ, αφού είχαμε συμφωνήσει. Υπάρχει υπαναχώρηση της εταιρίας στα συμφωνηθέντα. Δεν ξανασυζητάμε τίποτα, αν δεν υλοποιήσουν πρώτα τα συμφωνηθέντα κατέληξε ο κ. Πασαπόρτης.
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Βαρακλιώτης: «Θέλω να μεταφέρω το κλίμα από το τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η συμφωνία ήταν ένα αίτημά μας από το 2006! Και η απάντηση της ΟΠΑΠ ήταν το λιγότερο προκλητική. Συναντηθήκαμε πολλές φορές με την ΟΠΑΠ. Ξοδέψαμε χρήματα κι εργατοώρες. Περιμέναμε έξι μήνες να φτιάξουν τους κανονισμούς, μετά περιμέναμε ένα μήνα για να ψηφιστούν και τώρα μας λένε πως δεν δέχονται τίποτα. Έχουμε τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε όλα, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τον ΣΕΠΠΠ, θα τα πούμε και πάλι στην ερχόμενη συνέλευση του ΣΕΠΠΠ.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΠΑΠ κ. Σάμιος μίλησε στη συνέχεια κι έκανε παράπονα για την αδιαφορία του ΟΠΑΠ και του πολιτικού κόσμου. Τόνισε πως υπάρχει σχέδιο κατακερμάτησης της ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ προσφέρει τα μέγιστα και η μέγιστη επίθεση γίνεται κατά των Πρακτόρων. Στα χέρια μας τα παιχνίδια έγιναν χρυσάφι. Τέσσερα χρόνια μας είχαν σκόπιμα σε διαπραγματεύσεις για να κερδίσουν χρόνο. Δεν μπορείτε να μας αγοράσετε! Κι ένα μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο: «5.000 Πρακτορεία, 5.000 γιάφκες, εμείς θα ρίξουμε την κυβέρνηση»!!!
Το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ κ. Θεολόγος Λεοντίδης μίλησε στη συνέχεια: «Οι αφορισμοί του κακού ιδιώτη αποπροσανατολίζουν τον κλάδο. Τα προβλήματα που έχουμε σήμερα, δεν μας τα μετέφερε κανένας ιδιώτης. Γιατί μας έφυγαν οι πελάτες; Γιατί δεν έχουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια; Γιατί μπαίνουμε μέσα; Ποιος μας κορόιδεψε και ποιος μας κοροϊδεύει, ο ιδιώτης ή η σημερινή ΟΠΑΠ; Πρέπει επιτέλους να γίνουμε πωλητές τυχερών παιχνιδιών. Ποιος πιστεύει πλέον αυτούς που δεν τιμούν τις υπογραφές τους; Ποιος πιστεύει πως με τις σημερινές συνθήκες θα γλυτώσει το λουκέτο; Θέλουν να κάνουν τη χώρα ένα Λας Βέγκας εξαθλιωμένων πολιτών…
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ. Ο κ. Λουρόπουλος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε με την πρόσκληση να παρευρεθεί στη Γ.Σ. Τόνισε τη δυσκολία των καιρών και πως ΟΠΑΠ και Πράκτορες είναι ένα και πως θα πρέπει να τα λένε σαν μία οικογένεια. Είπε για τις ενέργειες που έχει κάνει η ΟΠΑΠ για το φορολογικό, πώς σχολίασε η εταιρία την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρίας εργάζονται με πλάνο για το φορολογικό, πως η ΟΠΑΠ είναι εταιρία δεν είναι… σκορποχώρι και πως πρώτο μέλημά του είναι να κρατήσει την εταιρία όρθια ό, τι κι αν συμβεί! Υπάρχει το ενδεχόμενο αύριο να είμαι μαζί σας τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ, τόσο ρευστή είναι η κατάσταση! Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στην Ιδιωτικοποίηση, στα Λαχεία, στο Ξυστό, αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία και τόνισε και πάλι τον στόχο του: Να κρατήσω την εταιρία όρθια με κάθε τρόπο. Πρέπει να αναπτύξουμε εναλλακτικά σχέδια για να κρατήσουμε ό, τι έχουμε, πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδά μας, να μειώσουμε τις δαπάνες μας και να ενημερώνουμε συνεχώς την κυβέρνηση πως η αντοχή και τα περιθώρια της ΟΠΑΠ δεν είναι ανεξάντλητα! Για την Επιτροπή Ελέγχου Παιχνιδιού ο κ. Λουρόπουλος είπε πως πρέπει να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα, έχουμε πει πως ο ρόλος τους να μην είναι ασφυκτικός και κατέληξε είμαστε εταιρία κι όχι νομοθέτες. Για το ίντερνετ ο κ. Λουρόπουλος είπε πως ότι έχει αποφασιστεί προχωράει και πως η εταιρία έχει τεράστια προοπτική στο συγκεκριμένο τομέα.
Ξανά στο βήμα ο κ. Τοπτσίδης που τόνισε: Συμφωνήσαμε ή όχι; Γιατί τα άλλαξε η ΟΠΑΠ; Ο κ. Πρόεδρος της ΟΠΑΠ μίλησε ως οικονομολόγος, εμένα με ενδιαφέρει το ψωμί των παιδιών μας! Ποιο Υπουργείο; Δεν ξαναμιλάμε για το 10%! Να κάνει ενέργειες η διοίκηση της ΟΠΑΠ. Υπάρχει κοροϊδία, θα μας βρουν απέναντί τους. Κάνουμε τόσα χρόνια υπομονή. Να μας πουν τι θέλουν, για να ξέρουμε αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε! Η αλλαγή της προμήθειας είναι εσκεμμένη για να ξεπουλήσουν την ΟΠΑΠ.
Εκείνη την ώρα κι ενώ ήταν έτοιμος να μιλήσει πάλι ο κ. Ντόμαλης, κάποιος αντιπρόσωπος έθεσε θέμα διαδικασίας κι αποκάλεσε μάλιστα τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ ως… «πουλημένους»!!! Δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή κι ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ αποχώρησε. Αποτέλεσμα αυτής της αναταραχής ήταν να αποχωρίσει ο Πρόεδρος κι έτσι να μην μας δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων!
Για το ευρώ!
Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Τοπτσίδης αναφέρθηκε στην εισφορά των Πρακτόρων του ενός ευρώ και είπε πως θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο στους εκατό πράκτορες που δεν το δίνουν, να το πράξουν, αλλιώς θα εφαρμοστεί το καταστατικό, καθώς αυτοί οι εκατό πράκτορες καρπώνονται τα οφέλη των αγώνων των υπόλοιπων Πρακτόρων που πληρώνουν κανονικά αυτή την εισφορά.
Και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έκλεισε με ομιλίες αντιπροσώπων από όλη τη χώρα και του εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας της ΠΟΕΠΠΠ.
ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ ΠΟΕΠΠΠ 8-10-2012
Η Γ.Σ αποφασίζει την έγκριση του ομαδικού ασφαλιστηρίου με την εταιρεία METLIFE, ως αντικατάσταση του υφιστάμενου αυτοδιαχειριζόμενου λογαρισμού «εφ απαξ» και εξουσιοδοτεί το ΔΣ να προβεί άμεσα στην υπογραφή του σχετικού συμβολαίου.
Η Γ.Σ, επίσης, σε απάντηση της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και των αόριστων απαντήσεων και τοποθετήσεων του νέου προέδρου της ΟΠΑΠ, οι οποίες περίτρανα αποδεικνύουν ότι δεν υφίσταται συνέχεια στη διοίκηση της εταιρείας, αλλά και στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται το δίκτυο από εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς παράγοντες που διαφεντεύουν τη χώρα και τα περιουσιακά της στοιχεία καταγγέλει:
Την ασυνέπεια της διοίκησης στις συμφωνίες που έχουν αποφασισθεί και υπογραφεί και ζητούμε την άμεση εφαρμογή τους.
Καταγγέλουμε και Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να σεβαστεί τους κόπους και τις θυσίες του Ελληνικού λαού και να μην ξεπουλήσει μία από τις τελευταίες πηγές εσόδων που έχει απομείνει και να την μετατρέψει σε έλλειμμα του επόμενου προυπολογισμού.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ύπουλες μεθοδεύσεις, που έχουν στόχο την απαξίωση του ΟΠΑΠ με χρηματιστηριακά παιχνίδια και εξαντλητική φορολογία στον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες της.
Προειδοποιούμε την επιτροπή που ετοιμάζει τροπολογίες στον νόμο περί ρύθμισης των παιγνίων, να ξεχάσει κάθε ξεπούλημα του ΟΠΑΠ και των πρακτορείων (και όχι σημείων πώλησης), προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Για τους παραπάνω λόγους, η Γ.Σ και οι πράκτορες είναι έτοιμοι αν χρειαστεί, να προχωρήσουν ακόμη και σε “διαζύγιο” με την ΟΠΑΠ.
Σε κάθε περίπτωση, οι πράκτορες μπορούν χωρίς την ΟΠΑΠ, όμως η ΟΠΑΠ δεν μπορεί χωρίς τους πράκτορες.
Για την Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ
Πρόεδρος Γ.ΣΑΜΙΟΣ, Αντιπρόεδρος – Β.Σικλαφίδης, Γραμματέας Κ.Κυριακίδου
 
 
 http://www.praktorasopap-georgiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου