Blog News: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!το blog έχει ανανεωθεί με πολλά χρήσιμα στοιχεία για τον επισκέπτη και αυτόματες ανανεώσεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τη βαθμολογία πρωταθλημάτων

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθερη πτώση από το... διάστημα! video


Ένα εγχείρημα που στους περισσότερους θα φαινόταν υπερβολικό ακόμη κι αν το παρακολουθούσαν σε παιδικό cartoon έκανε πραγματικότητα ο 43χρονος Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ.


Λίγο μετά τις εννέα χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) αφού έφτασε με ειδική κάψουλα στη... στρατόσφαιρα, έκανε τα τελευταία check στον εξοπλισμό του και πήδηξε στο κενό από ύψος 38 χιλιομέτρων! Εφ' όσον τα κατάφερνε, θα είχε πετύχει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. Αδιανόητο για εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση το εγχείρημά του.

Με το απίστευτο άλμα του, ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σε ελεύθερη πτώση ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου.

Ο παράτολμος Αυστριακός, φορώντας ειδική διαστημική στολή για την πίεση και το ψύχος, πήδηξε στο κενό από το αερόστατο ηλίου που τον μετέφερε ως την στρατόσφαιρα.

Η ελεύθερη πτώση του αλεξιπτωτιστή διήρκεσε 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 1.137 χλμ. την ώρα!

 Ο Μπάουμγκαρτνερ για να πετύχει το ρεκόρ προετοιμαζόταν σκληρά για μια πενταετία καθώς όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί ο Αυστριακός κινδύνευε από «απώλεια συνείδησης κατά την πτώση, πιθανόν μοιραία για την ίδια του την ζωή».

Το άλμα του 43χρονου κατέγραφαν τριάντα πέντε κάμερες, στο έδαφος και από ελικόπτερο, μία πάνω στη στολή του, απαθανατίζοντας το ιστορικό εγχείρημα, που μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube.

Ο Αυστριακός στην προσπάθειά του να σπάσει το ρεκόρ είχε στην διάθεσή του εκατό συνεργάτες ενώ το ιστορικό άλμα που πέτυχε θα μελετηθεί τώρα από τη σκοπιά της ιατρικής και της αεροναυτικής και εκτιμάται ότι μπορεί να αποδειχθεί «χρήσιμο» για τους αστροναύτες.




 http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου